Çanakkale Ziraat Odası > Haberler > Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 81’inci Yıldönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kaya mesajında;
“Vatan-millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşını Türk milletine hediye eden milli şairi rahmetle andıklarını belirterek, "İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanı, dün olduğu gibi bugün de milletimizin ortak sesi olan İstiklal Marşımızın ruhunu, genç nesillerde yeniden diriltme ve yaşatma zamanıdır. Milletimizi meydana getiren fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz.

Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşını eserleriyle destanlaştıran; maneviyatıyla, ülke ve millet sevdasıyla tüm insanımıza ilham kaynağı olan büyük şair, fikir ve eylem adamı Mehmet Akif Ersoy'u tüm milletimiz adına, rahmetle, minnetle anıyorum.'' dedi.