Çanakkale Ziraat Odası > Haberler > “BİR AY İÇİNDE BAŞLAYACAK YENİ ÜRETİM SEZONUNUNA HAZIRLANIYORUZ”

“BİR AY İÇİNDE BAŞLAYACAK YENİ ÜRETİM SEZONUNUNA HAZIRLANIYORUZ”

Sektörümüz ile ilgili bir paket beklentimiz varmı elbete var. Ama geçirdiğimiz bu zor günlerde birinci önceliğimiz bu zor günleri atlatmak olduğunuda çok iyi bilmekteyiz. Kaya tarımla ilgili bir paketin açıklanmaması durumunda da, “Serzenişte bulunmayız, bu zor günlerde devletimizin yanında, hesapsız kitapsız bir şekilde sorgulamadan durmaya devam ederiz, biz şartlar çalışma olanaklarında bir sıkıntı olmadığı durumda 1 ay içinde başlayacak yeni üretim sezonunda üretmeye devam edecek şekilde her türlü hazırlığımızı eksiksiz bir şekilde yapıyoruz, bir taraftan da oluşabilecek sıkıntıları analiz edip bu yönde oluşacak olumsuzluklara da kendimizi hazır halde tutmaya çalışıyoruz” dedi. “Herkes sağduyulu bir şekilde kalmalı” “Bunların tamamı ilk etapta alınan önlemler” diyen Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Gerek duyulması durumunda ilave önlemler de alınabilir, ama daha ortada bir şey yok iken bu zaaftan nasıl yararlanırım demenin de fırsatçılığın bir başka şekli olduğunu, zor zamanlardan geçerken merkezi yönetimin üzerine düşen görevler, yerel yönetimlerin üzerine düşen görevler, esnafın üzerine düşen görevler, tüccarın üzerine düşen görevler iş adamının üzerine düşen görevler olduğunu, herkesin sağ duyulu bir şekilde kalmasının çok kıymetli olduğunu ama en önemlisi vatandaşın yurttaşın üzerine düşen görevlerin olduğunu ve alınan tedbirlere uymanın, açıklanan her türlü paketten kıymetli olduğunu alınan önlemleri ne kadar çok önemser ve uyarsak bu virüsten de o kadar çabuk kurtulacağımızı unutmamamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.