Çanakkale Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çanakkale Ziraat Odası > Haberler > “Üretimi Uçuruyoruz” Projesi İçin İmzalar Atıldı

“Üretimi Uçuruyoruz” Projesi İçin İmzalar Atıldı

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde, Çanakkale Ziraat Odası, Bayramiç Belediyesi, Balya Belediyesi, Yenice Belediyesi'nin proje ortağı olduğu “Üretimi Uçuruyoruz” Projesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenmeye değer bulundu.
GMKA'nın Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamındaki proje için düzenlenen imza törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Yenice Belediyesini temsilen Yazı İşleri Müdürü Mehmet Dayı, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Mutluay, Handan Özyayla Kenar ve Özleyiş Çetin, ilgili birim müdürleri ve personeli ile GMKA yetkilileri katıldı.
Projenin özel amaçlarını anlatan Başkan Gökhan, “Birinci olarak, Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı en az 50 genç tarım girişimcisinin Zirai Drone ve Dijital Toprak Analizi Cihazı Ehliyeti alması sağlanacak. Burada yaş sınırı 34 olacak. Bu konular çok önemli. Dijital toprak analizi özellikle çok önemli. Topraklarımızın durumunu bilmeden ilaçlıyoruz veya gübreliyoruz. Bu da toprağın kalitesini bozuyor veya israf oluyor. Ülkenin kaynakları israf oluyor. Dolayısıyla bu çok önemli diye düşünüyoruz.
İkinci olarak, Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçiler ile proje hedef kitlesinde tanımlanan genç tarım girişimcilerinin katılacağı Web Tabanlı Çiftçi Akademisi Eğitim Programı düzenlenecek.
Üçüncü olarak, Bütünleşik Pazarlama İletişimi Dijital Pazarlama ve E-ticaret, markalaşma Programı düzenlenecek.
Dördüncü olarak da başta genç girişimciler, yeniliğe açık ve proje faaliyetlerine katılım gösteren çiftçiler ve kooperatifler arasından seçilecek en az 50 üretim sahası için üretim destek paketi modeli uygulanacak.
Bizim de görevimiz bu projeyi hızlı bir şekilde hayata geçirmek. Çiftçilerimizin yararına olduğu için bunun bir an önce faaliyete geçmesi için gerekli çalışma yapılacaktır” diye konuştu.
Proje ortakları olarak Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Yenice Belediyesini temsilen Yazı İşleri Müdürü Mehmet Dayı, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver ve Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay da projenin hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Konuşmaların ardından proje için karşılıklı olarak imzalar atıldı. Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.