Çanakkale Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çanakkale Ziraat Odası > Haberler > “ÜRETİCİNİN DE, ESNAFIN DA TÜCCARINDA İŞ ADAMININDA AÇIKÇASI TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNİN ÜZERİNE GÖREVLER DÜŞÜYOR”

“ÜRETİCİNİN DE, ESNAFIN DA TÜCCARINDA İŞ ADAMININDA AÇIKÇASI TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNİN ÜZERİNE GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Koronavirüsü’nün bütün sektörleri etkilediği gibi tarım sektörünü de etkilediği ama ilk etkileşimde felaket tellallığı yapmanın doğru olmadığı vurgulayan Kaya, şunları söyledi: “Bu sürecin devlet ve millet el ele bir şekilde geçiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir şekilde devletimize yardımcı olmak için felaket tellallığı yapmaktansa daha özverili bakıp, herkes üzerine düşen görevi yerine getirmesinin çok daha doğru çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu görevler birlikte yaşamanın şartı olduğunu Burada üreticinin de, esnafın da iş adamınında tüccarında üzerine görevler düşüyor. Herkes üzerine düşen sıkıntıyı sırtlanması gerektiğini düşünüyorum. Koronavirüs’ü sıkıntısının bir an önce ülkemizden de dünyadan da yok olmasının ve bu hastalığın tedavisinin bir an önce bulunması en büyük temennimiz. Uzmanlara göre 60 yaş ve üzeri yaş grubunun çok daha fazla risk altında olduğunu söylüyorlar. Bu doğrultuda bunu çok ciddiye alıp, mutlaka bu yaş grubuna karşı çok daha dikkatli ve hassasiyetle yaklaşmamız, onları korumaya almamız gerektiğini düşünüyorum. Devlet yaşlıları korumak için elinden geleni yapıyor. Biz de vatandaş olarak yaşlıları korumamızın birinci öncelik olduğunu düşünüyorum.”

http://www.bogazgazetesi.com.tr/haber/22507-ziraat-odasi-baskani-ismail-kaya-tarimsal-destegi-ve-koronavirusu-degerlendirdi?fbclid=IwAR0NhK4Msd9TqySIfM9ZRrNp9cveD2z13Qlu4Cbn6s1kAhqcpfWNQNpxD9E