Çanakkale Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çanakkale Ziraat Odası > Haberler > Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Başkan Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Birlik ve beraberliğimizi, mantığımızı kaybetmeden, inancımızı manevi duygularımızı daha da güçlendirerek geçirdiğimiz bu zor zamanlarda, mübarek üç aylardan ilki olan ve Recep ayı içerisinde bulunan Miraç Kandili’ni karşılıyoruz.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışalım. Dualarımızla ülkemizde ve dünya üzerinde sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin yanında olalım.
Böylesine anlamlı ve mübarek gecelerde, içinde bulunduğumuz salgın hastalıkları da düşünerek, sadece kendimiz için değil tüm insanlığın hayır ve selameti için, yeryüzünde huzur, barış ve adaletin hâkim olması için ellerimizi semaya açmalı, Rabbimize gönülden boyun eğerek dua etmeliyiz.

Dinimizin emrettiği manevi ve ruhen temizlik kadar beden temizliğinin de ne kadar önemli olduğunu, yaşadığımız olağanüstü bu günlerde bir kat daha anlıyoruz. Eğer ki bizler kendimizi koruduğumuz zaman aslında tüm insanlığı da korumuş olacağımızı unutmamalıyız.

Böyle mübarek geceler manevi duyguların en üst yaşandığı gecelerdir. Bu gecelerde doğruyu, güzeli ve huzuru bulmak daha kolaydır. Güzel düşünceler ile bu geceyi ve bundan sonraki günlerimizi ve gecelerimizi geçirmek çok kıymetlidir. Bu zor zamanları bir an önce geçirebilmemiz için aklımız ve mantığımızla birlikte, manevi duygularımızı da katarak kurallara uygun şekilde idrak ederek, üstümüzdeki olumsuzlukların bir an önce kaybolmasını diliyorum.

Bu duygularla, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur, sağlık ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diler, Tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarım.” Dedi.